High level traject- Fabulous feelings

Kosten: 1900 euro

Dit is een speciaal traject voor mensen die helemaal all in willen gaan. Die deze nieuwe manier van gezond leven willen leren leven. Dompel jezelf in een jaartraject van Fabulous Feelings en wordt een expert hierin. Je bent niet alleen want ik ga met je mee in dit avontuur,  ikz al je wekelijks coachen, niet op 1 maar 2 momenten, 1 jaar lang! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de extra’s zoals de 2 lifedagen die erbij zitten.

 

 • 1 jaar traject
 • Onbeperkt toegang tot de besloten community met wekelijks een Q&A 
 • cursus fabulous feelings incl. videocoaching en werkboeken – onbeperkt toegang  t w v 195 euro
 • Elke maandag  (  buiten de schoolvakanties en verplichte vrije dagen)  een 30 minuten online consult  t w v 1200 euro  ( kan ook in de avond)
 • Elke vrijdag ( buiten de schoolvakanties en verplichte vrije dagen) een motivatie/ reactie video op jou t w v  800 euro
 • Een life dag in Deurne/omgeving van 10:00u – 13:30u incl. lunch en coaching rond de 3e maand  twv 410 euro
 • Een life dag in Deurne/omgeving van 10:00u- 13:30u incl. lunch en coaching ronde 9e maand twv 410 euro

Totale waarde van 3015 euro
nu voor maar 2500 euro

Hoeveel geld heb jij al uitgegeven aan diëten ? Hoeveel heb je al geprobeerd?  En werkte het? En hoeveel heb je ervoor over om  niet te blijven hangen in strategie plan A, in hoe je je nu voelt & hoe je nu leeft maar je onder te dompelen in deze nieuwe manier van gezond leven, met fabulous feelings als leidraad,  mijn strategie plan B  aan de slag te gaan? 

Ik denk dat ik jou kan helpen, niet focussen op diëten maar op fabulous feelings. Zelf ben ik een chronisch dieter, ik heb denk ik wel alle diëten uitgeprobeerd. Tot er een dag kwam dat ik door de bomen het bos niet meer zag, zoveel meningen en adviezen. Ik besloot de studie tot gewichtsconsulent te gaan doen, en met succes! Wat een fijne ervaring en kennis heb ik daar opgedaan. Alleen was het voor mij nog niet voldoende om mezelf echt te kunnen helpen, om van eetbuien af te komen, om het onbewuste eten te stoppen en om echt iets te vinden wat ik levenslang kan volhouden zonder dat ik steeds heel erg moet nadenken wat ik ga eten.

Ik was al afgestudeerd creatief therapeute ( HBO HU) dus ik wist ik moet dieper gaan graven in mezelf. Dit deed ik, ik ben echt diep mindsetwerk gaan doen, met succes. Echter stuitte ik op problemen zoals ‘accepteren & loslaten’ . Dat zette mij er toe aan om acceptance and commitment therapy te gaan studeren. En ja hoor, ik maakte mentaal ineens grote stappen en niet alleen in accepteren en loslaten maar ook in mijn zelfbeeld en mijn gedrag.

Ik geloof dat je deze 3 stappen nodig hebt om gezond te kunnen leven:

1. mindset; wat zijn je diepe verlangens? weet je eigenlijk wel wat je wilt en waarom? en wat houdt je tegen? Waarom doe je wat je doet? –> JE GAAT ZOEKEN NAAR en observeert JE FABULOUS FEELINGS.
2. Zelfliefde: Hoe kun je van jezelf houden als je niet weet wie je bent? Hoe kun je van jezelf houden? in jezelf geloven? omgaan met dat kritische stemmetje in je hoofd? –> jE GAAT GELOVEN in  en technieken/vaardigheden leren om je FABULOUS FEELINGS te ervaren
3. Voeding;  eN DAN PAS KUN JE NAAR VOEDING GAAN KIJKEN. eN NEE NIET MET EEN DIEET, MAAR ETEN VANUIT GEVOEL –> MET JE FABULOUS FEELINGS als lifestyle

 

Deze 3 stappen zitten verwerkt in 4 modules waarbij ik mijn eigen ontwikkelde C.A.T formule gebruik: CREATE- ACT- TRUST

Voor wie is het?

Ik zal hieronder een aantal kenmerken geven van de klanten die al bij mij komen:

 • Het zijn gevoelige vrouwen, sommige hooggevoelig, sommige adhd (ASS);
 • Het zijn vrouwen met een negatief zelfbeeld;
 • Het zijn vrouwen die zoveel in hun mars hebben maar het niet laten zien;
 • Het zijn creatieve vrouwen;
 • Het zijn vrouwen die zichzelf niet zijn, het niet voelen, maar waarvan hun werkelijke zelf zo prachtig is;
 • Het zijn vrouwen die zich vergelijken met anderen en zich minder voelen dan anderen;
 • Het zijn vrouwen die geen duidelijk plan hebben hoe ze hun dromen kunnen verwezenlijken;
 • Het zijn vrouwen die al -tig jaren bezig zijn met afvallen en/ of diëten maar waarbij het steeds een strijd blijft;
 • Het zijn vrouwen die verandering willen;
 • Het zijn vrouwen die de leiding willen leren nemen over het stuk waar mensen leiding over kunnen nemen;
 • Het zijn vrouwen die leiding willen nemen over hun eetgedrag;
 • Het zijn vrouwen die het niet alleen willen en of kunnen doen;
 • Het zijn vrouwen die ervoor willen gaan!!!! LET’S GO
Voor wie is het NIET?
 • Voor vrouwen die alleen maar een dieet willen
 • Voor vrouwen die niet all-in willen/ durven gaan
 • Voor vrouwen die zelf geen actie willen ondernemen

 

Ben je geinteresseerd in dit traject of heb je nu al zoiets van HELL YES DIT WIL IK!!!! laat het me hieronder weten in het contactformulier dan neem ik z.s.m. contact met je op.

Liefs Liselotte

 

 

 

Wat is een mindset eigenlijk?

Wat is een mindset eigenlijk?’

 Mindset is het engelse woord voor ‘overtuigingen’. Het staat voor de manier over hoe je over jezelf denkt. In het bijzonder over hoe jij over jezelf denkt m.b.t. je intelligentie en je kwaliteiten.
De Amerikaanse psychologe Carol S. Dweck deed tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes. Wat ontdekte ze? Niet alleen onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes. Het hangt ook af van onze mindset. Ze ontdekte dat er twee mindsets zijn:  Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset.
Wanneer je vanuit een vaste mindset denkt, geloof je dat je persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je gelooft dat je met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteit geboren bent. Je gelooft dat je het daar de rest van je leven mee moet doen.
Wanneer je vanuit een groeimindset denkt daarentegen, dan geloof je dat je jezelf steeds kunt blijven verbeteren en ontwikkelen. Je talenten die je nu bezit zijn slechts een startpunt: door ervaringen opdoen en leren zul je steeds blijven groeien.
De visie die je hebt over de mogelijkheid van het ontwikkelen van kwaliteiten heeft belangrijke consequenties voor je leerhouding en voor jouw mogelijkheden om een gezonde levensstijl toe te passen. Mindet is namelijk alles! Hieronder ligt ik de theorie toe gekoppeld aan mijn waarheid hierover.

De vaste mindset

Wanneer jij uit een vaste mindset denkt , denk je dat je kwaliteiten onveranderlijk zijn. Je vindt het belangrijk dat je kunt laten zien dat je over een behoorlijk aangeboren talent beschikt. Echter heeft dit wel een keerzijde. Met deze mindset voel je je slim wanneer je snel iets perfect doet. Het draait om succes hebben, slim overkomen, geaccepteerd worden en jezelf een winnaar voelen. Je doet daarom liever geen lastige dingen, grotere uitdagingen. Hard werken om iets te bereiken past niet in deze mindset. Gezien vanuit deze vaste mindset is fouten maken vreselijk: Als je slim bent wanneer je alles snel en goed doet , ben je vanzelfsprekend dom wanneer je een fout maakt. Falen is echt een grote angst, net zoals dom overkomen, afgewezen worden of jezelf een verliezer voelen.

Een tweede probleem is dat, wanneer je vanuit deze mindset denkt, je liever geen moeite voor iets doet. Of je kunt het, of je moet er hard voor werken .Het feit dat je er inspanning voor moet leveren, betekent voor jou waarschijnlijk dus dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. Je gedraagt je defensief bij belemmeringen en je geeft het al gauw op. En zoals ik al eerder benoemde, hard werken past niet bij deze mindset. Hard werken hoort bij mensen die niet slim of goed zijn ( als je vanuit deze mindset denkt).

Kritiek komt over als een bedreiging, daarom is iets doen met negatieve feedback een no go. Het succes van anderen komt ook over als een bedreiging. Het resultaat van de vaste mindset is dat je niet echt ontwikkeld en dus minder bereikt dan mogelijk is. Deze mindset beperkt je prestaties en bijvoorbeeld ook je mogelijkheid om je mindset te leren masteren. Dit werkt destructief en leidt tot een slechte leermethode.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een hardloopster die al vanaf jongs af aan erg snel kan rennen. Wanneer zij in deze mindset zit zal ze zichzelf niet uitdagen om meer te leren, te groeien. Ze zal ervanuit gaan dat ze geboren is met een talent en dat dat het is. Dit is vaak ook het verschil tussen een topsporter die aan de top blijft of die er even is en dan in het ‘niets’ weer verdwijnt.

De groeimindset

Wanneer je ervan uitgaat dat je altijd beter kunt worden, vind je uitdagingen geweldig. Je zult genieten van moeilijk werk omdat je hierdoor het gevoel krijgt dat je jezelf aan het ontwikkelen bent. Fouten maken horen erbij, zo leer je juist!

Je zult niet opgeven wanneer het even tegenzit of wanneer iets je veel moeite kost. Je accepteert het leerproces dat hoort bij groeien, bij het proces. Je weet dat je hard moet werken om verder te komen en je doet daar graag moeite voor. Kortom, een groeimindset brengt jouw een passie om te leren, om te groeien. Een groeimindset ontwikkelen is dus de mindset waarin je wil zetten om je mindset te leren masteren.

Het goede nieuws is dat je je mindset kunt switchen. Je kunt van een vaste mindset naar een groeimindset gaan. En ik kan jou daarbij helpen.

 

 

 

Figuur 1:  fixed en growth mindset  Bron: ‘Van Eiland naar WIJland, collegiaal leren in de praktijk’ Heijmans, J & Creemers, M. 2013, Uitgeverij OMJS. 

 

 

Gezond leven

Wat zegt dit nu over een gezonde levensstijl en gewichtsverlies? Mijn inziens zie je nu juist heel goed wat je mindset te maken heeft met gezond leven en gewichtsverlies.

Wanneer je een vaste mindset hebt dan zit je letterlijk vast in je denken, in je patronen en wat je doet. Je gaat geen uitdagingen aan. Zeker geen grote uitdagingen om eetpatronen te gaan veranderen. Zeker wanneer het je niet lukt zal dit een enorm gevoel van falen met zich meebrengen. Ga maar eens bij jezelf na, sommige van jullie hebben al meer dan 5 ( snelle/ strenge) diëten gevolgd. Wellicht met tijdelijk succes maar uiteindelijk, op de langere termijn, leverde het niks op. Je bleef/ blijft in je patronen en eetgewoontes terug vallen. Ik zelf was in ieder geval wel iemand die in een vaste mindset zat. Ik was een chronisch dieet- er. Ik dacht echt dat mijn levenspatronen veranderen onmogelijk was. Ik was op de basisschool al bezig met afvallen en niet snoepen, zelfs toen al kon ik geen ‘gezond’ patroon vinden.  Maar buiten het gezond leven om ook. Ik had een enorm groot gevoel van falen. Wanneer ik een foutje maakte in een verslag voor school dan kon ik er wel een week van wakker liggen of van balen. Ik vond mezelf dan echt dom.

Je zul het al merken. Wanneer je in de vaste mindset zit is het lastig om iets te veranderen. Het 1e wat je moet gaan doen is : Je mindset van een vaste naar een groeimindset switchen. En hoe doe je dat?

Van een vaste mindset naar een groeimindset

 1. Je interne monoloog speelt hierbij een rol ( zelfspraak)

– Wat zeg jij tegen jezelf? ( schrijf dit eens op)

– Ga jezelf ipv veroordelen aansturen op ontwikkeling

 1. Kennis over je brein ( uit recent hersenonderzoek)

– Je kunt je brein zien als een spier die sterker wordt wanneer                                          je hem vaker gebruikt

– Bij het leren/ uit proberen van nieuwe patronen ontstaan er nieuwe kleine       verbindingen

– Hoe meer je jezelf uitdaagt om te leren, hoe meer hersencellen ontstaan

 1. Het veranderen van je mindset is geen chirurgische ingreep.

– Als je mindset verandert zijn je oude overtuigingen niet ineens weg.

– De nieuwe overtuigingen krijgen een plaatsje naast de oude

– Wanneer deze nieuwe sterker worden  bieden ze je een andere manier van   denken, voelen en gedragen.

– Dit vraagt om doorzettingsvermogen. Maar als je echt wilt dan kun je dat en     zul je het volgende merken:

Een gewoonte veranderen kost energie maar wordt uiteindelijk een gewoonte.

 1. Geloof in de kracht van het proces!

 

 

 

 

( fixed is hierin de vaste   mindset en growth is de groeimindset. )Poster over Mindset van de leerkrachtshop

 

 

 

 

Mindset is interessant he? Mijn waarheid is dat mindset alles is! En hopelijk heb ik je door deze blog hier meer van kunnen overtuigen. Wellicht staan er tips in die jezelf al meteen gaat toepassen, super!

Wil je nog meer weten over hoe je kunt afvallen middels je mindset  en op een gezonde manier, of wil je meteen gaan starten met een online of offline programma van mij? Kijk dan op www.devoedingsadvocado.nl
Tip: Wil je meer hierover horen, luister dan mijn podcasts gratis op Spotify.

 

Geschreven door:
Liselotte Verbeek

Mindset master/ leefstijlexpert/ gewichtsconsulent
www.devoedingsadvocado.nl

 

Waarom een dieet niet vol te houden is.

    ‘Als ik 10kg lichter ben dan  ben ik gelukkig’

 

 

Het is een gedachte die veel voorkomt, dat je gelukkiger bent met minder kilo’s. Maar ligt het alleen aan de kilo’s en waarom blijkt het vaak tegen te vallen als je die 10kg kwijt bent en nog ongelukkig bent?

De chronische diet-er
Je bent er klaar mee, zit niet meer lekker in je vel, je begint een dieet, mag niks, houd het met moeite vol, maar je zet door, het lukt, je valt af, je komt op je streefgewicht, je bent blij, je bent trots, en dan, je gaat weer ‘normaal’ eten, je komt een paar kg aan, misschien ga je opnieuw diëten, dit keer is het lastiger, maar het lukt je, je bent weer op gewicht, je bent blij maar vraagt je af waarom jij zo snel aankomt wanneer je ‘normaal’ eet, mag je dan niks meer?, je gaat weer ‘normaal’ eten, uiteindelijk kom je 13kg aan in een half jaar. Je baalt, je wil weer gaan diëten, maar je hebt nu ervaring, uiteindelijk werkt het niet, en je mag zo weinig, je voelt je niet prettig, waarom waarom? Vraag je je af, het voelt frustrerend, je krijgt eetbuien, misschien had je die al, je zelfbeeld is inmiddels flink aangetast…. , ……, enzovoort…

Herken je jezelf in bovenstaand verhaal? Het hoeft niet precies jouw verhaal te zijn maar vele met je hebben dieet na dieet geprobeerd, vallen af en komen weer aan. Dit doet natuurlijk wat met je. Het tast je zelfbeeld aan. Maar ook word je er niet gelukkiger van. Elke keer weer opnieuw diëten en slagen en falen. Vermoeiend vind je niet?

Hoe zit dat nou met diëten?
Wanneer je wilt afvallen en een dieet gaat beginnen dan ga je van wit ( ik eet alles waar ik zin in heb) naar zwart ( ik mag bijna niks ). Dit is heel extreem en doordat het zo’n grote overgang is ook zwaar om vol te houden. Daarnaast eet je in een dieet vaak te weinig, waardoor je afvalt, maar je lichaam heeft meer nodig. Ook dat is een reden waarom het niet vol te houden is. Bij sommige diëten mag je de 1e 2 weken geen fruit of bepaalde groenten waar suiker in zit. Dan ga je uiteindelijk echt vitaminen en mineralen missen. Daarnaast, als je geen koolhydraten meer eet zal je dat ook gaan merken. Koolhydraten zijn een brandstof voor je lichaam. Het is de kool die het vuur laat branden. Ook je hersenen hebben koolhydraten nodig om zich te kunnen concentreren, te denken, te functioneren op je werk en thuis. Je kunt je er echt slap door voelen, wanneer je de koolhydraten weglaat en hoofdpijn krijgen. Wanneer je , buiten medische diëten voor medische klachten, een hele groep voedingsmiddelen weglaat dan is dat nooit goed voor je lichaam. Jouw lichaam heeft, als je naar de schijf van vijf kijkt, van alle schijven wat nodig. Variatie. Wanneer je een dieet tegenkomt waarbij je dus geen koolhydraten of geen fruit enzovoorts mag eten. DOE HET DAN NIET! Het gaat je misschien wel helpen afvallen maar het is niet gezond voor je lichaam en geest. En het maakt je op de langere termijn niet gelukkig! Misschien wel op een korte termijn ( omdat je snel veel afvalt) maar niet op de langere termijn. En juist daarin zit het verschil. De lange – en korte termijn effecten.

Afvallen op de langere termijn. Dan zit je niet op het zwarte of witte gebied maar dan zit je in het grijze gebied. Ook wel het kleurrijke gebied ( vind ik). Wanneer je op de langere termijn wilt gaan afvallen moet je niet gaan voor een dieet, maar voor een gezonde levensstijl.

Wanneer je op de langere termijn positieve effecten wilt behalen en behouden is het van belang dat je:

 • Het proces accepteert. En dus accepteert dat gezond afvallen langzaam gaat. Dit lijkt makkelijk maar voor vele blijkt dit erg lastig te zijn. Juist door alle ervaring van eerder afvallen. Je denkt dat het snel moet gaan omdat het anders niet goed is. Maar dat is echt een foutieve gedachten die je jezelf hebt aangeleerd door ongezonde diëten uit je verleden.
 • Leert wat ECHT gezond eten is
 • Leert hoe je gezond eet
 • Leert dat alles mag met mate
 • Weet hoe je geestelijk kunt omgaan met lastige keuzes of tegenslagen
 • Accepteert dat het leven ups en downs heeft. Het mag ooit even minder gaan. Er is niemand die alleen maar ups kent en heeft. Verwacht dat ook niet want dan kan het alleen maar voelen als een grote teleurstelling. Veer mee op wat het leven je brengt. Wees veerkrachtig. En je bent veerkrachtiger dan je denkt.
 • Weet hoe je in balans kunt blijven en dus hoe je telkens weer voor de gezonde levensstijl kunt blijven gaan.
 • Weet wat een gezonde levensstijl inhoud en dat het niet alleen draait om voeding ( maar ook om geestelijke en lichamelijke gezondheid). Hier ga ik in de volgende blog dieper op in, wat dat allemaal inhoud.
Wanneer je je focust op de positieve resultaten op de langere termijn dan gaat het je lukken. Als resultaat voor het volgen van een gezonde levensstijl zul je een gezond gewicht gaan krijgen. Gebeurd dat dan in 6 maanden? Nee! Ja, je zult wel al kilo’s verloren zijn, misschien 5kg. Maar nog niet al je kilo’s. Maar wat geeft dat? Een gezond gewicht is belangrijk maar als je het al jaren niet hebt duurt het misschien ook jaren voordat het er weer is. ACCEPTEER DAT. Dat komt vanzelf, wanneer je een gezonde levensstijl aanhoud. En dat is niet iets waarvoor je veel moeite hoeft doen om het vol te houden. Nee. Het vraagt om verandering van jezelf en om te veranderen van levensstijl zul je er, vooral op het begin, wel wat voor moeten doen. Maar goed niemand anders kan het voor je doen en je wilt het anders, je wil veranderen, dus ga ervoor. Doe het stap voor stap. Neem de tijd. Vraag hulp. Begeleiding. Geniet van het proces. Geniet van de positieve effecten van gezonde voeding op je lichaam en geest. Van je betere zelfbeeld. Het gevoel van slagen. Het gevoel dat het lukt. Het gevoel dat je alles mag. Het gevoel van balans. Het gevoel dat jij meer bent dan negatieve gedachten. Het gevoel dat jij niet die negatieve gedachten bent. Dat jij jij bent. Dat jij er mag zijn. Het gevoel dat jij je doelen kunt behalen. Dat je weet hoe je gezonde en goede keuzes voor jouzelf maakt. Het gevoel van meer zelfvertrouwen. Er toe doen….,…. Enzovoort.

Geschreven door:
Liselotte Verbeek
Gewichtsconsulente/ leefstijlcoach
www.devoedingsadvocado.nl