Mijn verhaal

Hoi, mijn naam is Liselotte Verbeek.
Moeder, vrouw ,  vaktherapeut  met specialisatie in acceptance and commitment therapie.  Daarnaast ook ervaringsdeskundige,  en was ik voorheen gewichtsconsulente .

 

Na een jarenlange zoektocht naar wat ik wilde worden als ik groot ben. En nadat ik jarenlang net iets teveel te verwerken kreeg ( o.a erge bekkeninstabiliteit, in een rolstoel zitten, revalideren, moeder worden, je eigen praktijk als therapeut starten en na nog geen jaar weer moeten stoppen, je 100 jaar oud voelen terwijl je nog jong bent maar ook het enorme verdriet wat ik had en  door overlijden van mijn vader net toen mijn zoon geboren was). Dit resulteerde voor mij in teveel werken, teveel eten en teveel negatief denken wat resulteerde in een een angst- eetstoornis.

Ik was al jaren bezig met gezonde voeding en had ook niet in de gaten hoe verstoord mijn relatie met eten was. Ik at super gezond om vervolgens eetbui na eetbui te hebben. Dit werd erger en erger. Ik wist wel wat gezond eten was alleen het lukte me niet om het toe te passen, onbewust had ik die zak chips alweer op. Ik kreeg zelfs een constante harde piep in mijn oren van de extreme stress. Het was kortom een verschrikkelijke periode.

Tot ik hier psychische hulp voor nodig had en gelukkig, na meerdere psychologen versleten te hebben, ook kreeg. Ik werd mezelf weer. Ik was genezen van mijn ongezonde relatie met voeding.  Maar ook met de enorme hoeveelheid negatieve gedachten die mij dagelijks beheerste. Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Alles was weg, ik wist totaal niet meer wie ik was.  Daarnaast sliep ik niet meer in die tijd. Ik kreeg in de nacht paniekaanvallen  en een gevoel dat mijn hoofd ontplofte van de druk die op alle spieren stond. Door te werken aan mijn mindset kon ik alle, negatieve gedachtes, beetje voor beetje, aanpakken. Als het het eenmaal lukt om de negatieve cirkel te doorbreken, je er vertrouwen in krijgt ( want vertrouwen hebben dat het mogelijk is is dan zo’n fijn gevoel), dan ontstaat er ruimte. Ruimte voor verandering.

Ik ben  in die tijd veel bezig geweest met mijn negatieve overtuigingen die ik had. Die zaten diep en waren hardnekkig: ‘ik ben niks waard’ ‘Ik kan niks’ ‘Niemand vindt mij leuk ”het leven is verschrikkelijk’ ‘ik ben lelijk’ en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt je voorstellen dat zulke gedachten je geen fijn gevoel geven. Daarnaast zijn ze ook helemaal niet helpend. Om het negatieve gevoeld de baas te blijven ( te verdoven) ging ik eten. Wat me weer negatieve gedachten en gevoelens gaf, waardoor ik weer ging eten etc.
Ik ben met al die negatieve overtuigingen aan de slag gegaan. Stapje bij stapje, overtuiging per overtuiging. En alle mini stapjes gaven positieve resultaten. En dat positieve resultaat gaf weer een groter positiever resultaat. Daarnaast gaf  het beter slapen me meer energie, de meer energie liet me meer bewegen, wat weer hielp voor mijn mindset en zelfbeeld wat weer invloed had op de voedingskeuzes die ik maakte. Alles begon positieve invloeden op elkaar uit te oefenen. Tot alles ineens zo goed ging dat ik dacht ‘WHAT THE FRITZELS, HOE KAN DIT?’. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan. En vond antwoorden in De wet van aantrekkingskracht en acceptence and commitment (gedrags)therapie.  Dit gemixt met mijn eigen ervaring en mijn opleidingen is De voedings advocado. Dit is hoe ik nu anderen, jou, kan leren ook een mindset master te worden op het gebied van gezond leven, gewichtsverlies en je goed voelen.

Naast de mindset restte me nog 1 vraag, want ook ik zag door de bomen het bos soms niet meer: Ik wil voor eens en altijd weten ‘Wat is nu ECHT gezonde voeding’. Je hoort zoveel over wat je wel en niet mag eten. Brood is super ongezond, nee je moet alleen superfoods eten… bla bla bla

Buiten dat ik zelf blijvend 23kg ben afgevallen ben ik nu ook afgestudeerd gewichtsconsulente & acceptance and commitment therapeut. Ik heb de mindset en de kennis om blijvend af te vallen nu helemaal IN THE POCKET, en nu is het tijd deze over te brengen aan anderen. Een leven lang gezond leven dat gun ik iedereen; gezond eten, denken & leven. Althans dat dacht ik…

Ik was erg trots dat ik als gewichtsconsulent mensen kon gaan helpen die ook kampte met een laag zelfbeeld en eetproblematieken. Echter merkte ik dat ik als gewichtsconsulent, vanuit het vak, de focus leg op voeding. Maar wat ik vaak bij mijn klanten/ nu clienten, deed was ze juist leren de focus van voeding af te halen, patronen te doorbreken, gedrag te veranderen en opzoek te gaan naar meer balans in hun leven zodat het lijden verminderde en de kwaliteit van leven sterk werd vergroot. Ik was therapie aan het geven. Zo doende heb ik uiteindelijk afscheid genomen van de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten, onze visie sloot niet bij elkaar aan. En ik ben van mening dat eetproblemen vaak een uiting zijn van veel dieper liggende thema’s en hulpvragen, en dat kan ik alleen aanpakken wanneer ik weer als therapeut ga werken. En zo doende ben ik weer als vaktherapeut gaan werken en ben ik ook breder inzetbaar ( zie kopje ‘voor wie’) . Momenteel ben ik lid van de FVB, NVDT en hopelijk mag ik daar snel de FVB aan toevoegen.

Ik gun iedereen Fabulous Feelings  want daar ligt, mijn inziens, samen met leiderschap durven en leren nemen over je leven en een positief zelfbeeld de basis van een kwalitatiever leven. Een leven waarin je meer overvloed ervaart en ook leert hoe je met lijden kunt omgaan zonder daarbij elke keer het gevoel te hebben de controle kwijt te raken.

Wil je meer van mij zien of horen? volg me dan op mijn instagram: Liselotte Verbeek of bekijk/luister mijn podcast  gratis op  Spotify